Levensloopbegeleiding - Le Grand Advies

Le Grand Advies is een kleine instelling voor hulpverlening, in 2000 opgericht door Julie en Joca le Grand (twee zussen). Hun expertise ligt in de begeleiding van studenten en scholieren met autisme.

In de loop der jaren hebben ze een expertise opgebouwd in de begeleiding van jongeren en jong-volwassenen met een normale tot hoge intelligentie in combinatie met autisme, AD(H)D, angst of depressie of anderzins beperkte belastbaarheid. De begeleiding is heel breed. De basis komt vanuit het bieden van structuur en het aanleren van routines. Dit kan zijn met dagritmes, sociale relaties, samenwerking. Ze onderhouden nauw contact met andere hulpverleners en de eventuele opleiding om een vangnet om de cliënt heen te bouwen. De begeleiding bestaat uit gesprekken en oefeningen om overzicht en inzicht te creëren.
Ze gaan daarin oplossingsgericht te werk. Hun begeleiding is grotendeels individueel.

Het is ook mogelijk om bij hen in de studieruimte te komen werken, waarbij wat vaker even kort overleg mogelijk is. Voor scholieren en studenten met ASS en AD(H)D geeft het rust en regelmaat en een laagdrempelige ingang voor verdere hulp. 

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.