Tekentherapie - Tekencompas

Ilona Stremmelaar van Tekencompas -  Praktijk voor Tekentherapie, Autismebegeleiding, Tekenlessen - staat kinderen, jongeren, adolescenten en ouders bij die te maken hebben met ASS of zelf ASS gediagnostiseerd zijn.

Op een creatieve, speelse en professionele manier gaat zij samen met de cliĆ«nt (en ouders) op zoek naar de specialiteiten en kijken ze ook wat storend is. Invalshoek: Hoe kun je jouw specialiteiten inzetten en zo leren omgaan met de dingen die voor jou lastig zijn?

Haar specialiteit is dat zij individuele aandacht en begeleiding aanbiedt. Ieder mens/kind is uniek in haar ogen en verdient ook een unieke benadering. Haar ervaring met ASS en haar creatieve invoelende manier van werken zet zij graag in.
Daar waar praten soms moeilijk is, daar zet zij de taal van de tekening in. De tekening of ander beeldende vorm spreekt een eigen taal. Dat wat niet gezegd kan worden of waar men zich niet bewust van is, geeft de tekening wel prijs. Dat wat je oefent in de tekening, lukt in het echte leven ook beter. Contact met elkaar maken op papier, opent de weg naar meer openheid en contact in het alledaagse leven. Dit maakt dat Tekentherapie juist zo geschikt is en veel openingen biedt.

Mensen met autisme zijn veelal erg creatief en het uiten op papier geeft vaak al een enorme bevrijding. Ilona vindt het een uitdaging om te werken met kinderen/volwassenen met ASS en ziet dit als haar passie.

Ervaring met ASS heeft zij opgedaan in haar praktijk, opleiding en ook in haar persoonlijke leven.
 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.