Therapie met paarden - Horse and Wisdom

Hetty Koenraads van Horse & Wisdom is Equine Assisted Therapeut en heeft daarnaast beroepservaring als psychiatrisch maatschappelijk werker. Zij begeleidt samen met het paard kinderen en volwassenen (al dan niet met autisme) in hun ontwikkelingsproces.
Hetty is o.a. gespecialiseerd in autismespectrumstoornissen, hoogbegaafdheid en eetstoornissen. 

Equitherapie
Horse and Wisdom biedt voor kinderen en jongeren met autisme Equine Assisted Therapy. Dit is een zeer laagdrempelige therapievorm met de hulp van paarden. Groot voordeel is dat er weinig gesproken hoeft te worden en paarden heel duidelijke feedback geven waardoor kinderen leren op een heel speelse manier. 

Veel kinderen met gedragsproblemen, ADHD en autisme vinden rust en structuur door met een paard (onder begeleiding) tijd door te brengen. 
Paarden zijn dieren die van structuur houden en dit schept zekerheid omdat kinderen dan weten waar ze aan toe zijn. Vanuit deze veiligheid ontdekken ze hun sterken kanten en kan er gewerkt worden aan persoonlijke leerdoelen: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en cognitief. 
Niet bij alle kinderen hoeft actief iets bevorderd te worden. De aanwezigheid van paarden is vaak voldoende.

Er wordt gebruik gemaakt van een schat aan methodieken - waaronder het vriendenprogramma (versterking van sociale vaardigheden en weerbaarheid), acceptance and commitment therapie ACT (anders leren omgaan met denken) en intuitieve manieren van werken.

Locatie
De therapie wordt aangeboden op twee plaatsen. Incidenteel op een locatie in Echt (Limburg), doorgaans bij Hetty thuis, net over de grens bij Nieuwstadt, op een rustige plek in het buitengebied met weides. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.