Woongroep voor kinderen & jongeren - PGZ Tungelroy

PGZ is gespecialiseerd in de diagnostiek, behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met (een vorm van) autisme. 

Wonen 18-
Ieder kind heeft recht op een veilig, fijn thuis. Maar soms lukt het je als ouder gewoon niet meer om je kind de zorg te geven die hij of zij nodig heeft. Of je kind was opgenomen, maar de behandeling is nu gestopt – en thuis wonen is (nog) geen optie.

In die situaties is je zoon of dochter welkom in een van de woongroepen van PGZ. Deze woongroepen zijn er voor kinderen van 7-17 jaar met (een vorm van) autisme of een ander psychiatrisch probleem. Er zijn twee locaties voor 18- woongroepen: in Eindhoven en in Tungelroy. De woongroep In Tungelroy bestaat uit twee ruime, geschakelde woonhuizen. Elk huis heeft plaats voor zes kinderen.

Binnen de woongroep bieden de begeleiders veiligheid, structuur en een zo normaal mogelijke thuissituatie. In het dagelijks leven betekent dat bijvoorbeeld dat er iemand is als de kinderen uit school komen. En dat er samen gegeten wordt, de kinderen hun verhaal kwijt kunnen en dat ruzies worden uitgepraat.  Het uiteindelijke doel van wonen in de woongroep is een succesvolle terugkeer naar huis. Maar soms kan dat echt niet. Dan blijft je kind welkom bij PGZ tot zijn of haar achttiende jaar.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.