Workshop Brain Blocks - Magazijn 076

Mensen met autisme weten vaak precies hoe het ‘in hun hoofd’ werkt, maar krijgen dit moeilijk duidelijk gemaakt aan anderen. Iemand met ASS (her-)kent niet een leven zonder autisme. En andersom geldt dit natuurlijk ook voor iemand zonder autisme.

Met blokjes, bolletjes en staafjes maakt de workshop Brain Blocks een leven met of zonder autisme visueel. Dit inzicht in verschil creëert begrip voor elkaars belevingswereld en een meer autismevriendelijke houding. Mensen met ASS leren hoe zij zich beter kunnen handhaven in een omgeving zonder autisme. En hun naasten ervaren ‘een leven met autisme’.

Magazijn 076 biedt verschillende mogelijkheden tot Brain Blocks:

  • Als voorlichting: In deze workshop van 1,5 uur wordt er door middel van Brain Blocks uitgelegd hoe autisme in het brein werkt. Wat zijn de gevolgen van deze andere manier van informatieverwerking in het brein? Er is tijd voor vragen.
  • Brain Blocks in sessies van maximaal 1 uur: Hierbij is er ruimte om individuele casuïstiek in te brengen en kijken we samen naar handvatten in het omgaan met het autisme van de betrokkene. Je kunt hierbij denken aan begeleider met cliënt of een gezin.

Brain Blocks zal op maat gegeven worden. Mail naar info@magazijn076.nl voor meer informatie. Zij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.