Zorg- en Leerboerderij - Lyts Tolsum

Het Friese ‘Lyts Tolsum’ is een leer- en zorgboerderij voor kinderen en jongeren met een autistische beperking en gedragsproblematiek. De meesten hebben een vrijstelling van de leerplicht. Op de boerderij krijgen zij dagbesteding en leren praktijkvaardigheden en het lukt regelmatig ook toch een schooldiploma te halen. Het onderwijs wordt gegeven in samenwerking met scholen uit de regio.

Op Lyts Tolsum ontplooien jongeren zich onder individuele begeleiding in een veilige en uitdagende leer- en werkomgeving. De leerwerkomgeving komt tot stand door duidelijkheid en structuur, waarbij gastvrijheid en een gemoedelijke sfeer niet worden vergeten. Jongeren worden begeleid, zodat zij zich verder kunnen ontplooien vanuit hun eigen interesses. Indien van toepassing wordt samengewerkt met de school waar de jongere vandaan komt met als doel de jongere weer terug het onderwijs in te laten stromen. 

Doelgroep: Jongeren/ jongvolwassenen met of zonder beperking, die zich willen ontwikkelen, verbeteren of bekwamen in o.a.  een technische en/ of agrarische sector 

Lyts Tolsum is een zorg- en leerboerderij met een herkenbare christelijke identiteit. Alle jongeren zijn van harte welkom, wel of niet met een herkenbare christelijke identiteit. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.