Autisme diagnostiek voor vrouwen - BZonder Psychologie

Bzonder! Zorg & Coaching is specialist bij ADHD, ADD, autisme en burnout.

Bij Bzonder besteden ze veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Vanzelfsprekend zijn ze gebonden aan standaarden en DSM classificaties, dit is de basis van diagnostiek. Voor hen is diagnostiek echter niet alleen ‘symptomen vinken’, maar ook kijken naar wie jij bent. Ze zien bijvoorbeeld regelmatig vrouwen met burnout klachten, waarbij uiteindelijk blijkt dat ze autisme hebben. Ze hebben zich dan allerlei (uitputtende) sociale strategieën hebben aangeleerd om hun autisme te verbloemen, die door eerdere behandelaars niet werden herkend.

Wat is autisme diagnostiek voor vrouwen?

In een autisme diagnostiek traject voor vrouwen wordt een diagnose gesteld, zoals een autisme diagnose. Een diagnose bestaat uit een zogeheten ‘DSM classificatie’ van de symptomen die je ervaart. 

Daarnaast is er ook een beschrijvende diagnose. Deze beschrijft jouw klachten en waar deze vandaan komen. Daarbij kijken ze bij BZonder  niet alleen naar de ‘stereotype’ autisme klachten, maar juist ook naar hoe autisme zich vaak (anders) manifesteert bij vrouwen. Ze zien daarbij veel vrouwen die veel overcompenseren of waarbij autisme anders tot uiting komt dan bij de gemiddelde man met autisme, waardoor in eerdere trajecten de diagnose autisme werd gemist. 

Daarnaast doen ze uitgebreid onderzoek naar verschillende  onderdelen van jouw persoonlijkheid en klachten. Ze kijken dus niet alleen naar of je wel of niet één bepaalde diagnose hebt, maar onderzoeken jou als geheel. Je krijgt van hen een complete psychologische rapportage na afronding. Wanneer gewenst, kan het gehele traject online plaatsvinden. Alleen wanneer intelligentie/neuropsychologisch onderzoek gewenst is, is een eenmalige fysiek afspraak noodzakelijk.

De hoofdlocatie bevindt zich in Tilburg. Daarnaast kun je ook - op afspraak - in Den Bosch en Eindhoven terecht. Offline pre-intakes, inloop en diagnostiek vinden altijd plaats in Tilburg. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.