Activiteitencentrum De Ervaring - Gemiva

Gemiva is er voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking, bijvoorbeeld autisme. Gemiva ondersteunt iedereen die op eigen kracht (nog) niet zelfstandig kan meedoen in de samenleving.

De Ervaring

De Ervaring is een plek voor jongeren/jongvolwassenen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke en/of meervoudige beperking en/of een stoornis in het autistisch spectrum. Een plek voor schoolverlaters (speciaal onderwijs) en jongeren die, als zij 18 jaar worden, niet meer op een kinderdagcentrum terecht kunnen.
Jongeren kunnen vanaf hun 17e jaar met een stage van één dag in de week kennis maken met de Ervaring. Aan de hand van hun talenten en interesses ontwikkelen de cliënten vaardigheden waarmee ze in de toekomst passende dagbesteding kunnen vinden.

Cliënten kunnen bij de Ervaring deelnemen aan zowel individuele als gezamenlijke activiteiten. Dagelijks vinden er per dagdeel (ochtend én middag) drie groepsactiviteiten plaats.
Naast het interne aanbod werken cliënten ook op een aantal externe locaties: Hogeschool Leiden; Volkshuis (Apothekersdijk in Leiden); activiteitencentrum de Noordbaan (hier wordt geoefend met industrieel werk); andere locaties van de Gemiva in de omgeving. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.