Diagnostiek en behandeling - Youz Enschede

Youz helpt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen die klachten of ernstigere psychische of verslavingsproblemen hebben. Ook behandelen ze het gezin. 

Youz Enschede
In de Youz (gezins)polikliniek in Enschede werken mensen die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en het behandelen van klachten die ontstaan uit of passen bij o.a. (een vermoeden van):

 • autismespectrumstoornis
 • ADHD
 • ADD

De (gezins)polikliniek in Enschede bestaat uit vier verschillende teams: Infant Mental Health (IMH), Kind- en Jeugdteam, 18+ en i-psy.

 • Infant Mental Health (IMH) (0 t/m 5 jaar)
  Youz is gespecialiseerd in het behandelen van zwangere vrouwen die zich zorgen maken over de komst van hun kindje en/of die een risico lopen op problemen in de afstemming en hechting. Ook als je als ouder bezorgd bent over de ontwikkeling van je kind, vragen of zorgen hebt over je eigen rol als ouder, of als je denkt dat je eigen geschiedenis of problemen invloed hebben op de relatie met je kind, kun je bij dit team voor Infant Mental Health (IMH) terecht. 
  Samen bepalen jullie welke aanpak er gebruikt wordt: diagnostiek en/of behandeling van de ouder-kind interactie, van factoren bij het kind of een combinatie van beide.
   
 • Kind & Jeugdteam 6 t/m 17 jaar
  Het Kind- & Jeugdteam is er voor jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar en hun ouders. Dit team biedt vanuit specialistische jeugd-GGZ diagnostiek en behandeling bij (een vermoeden van) psychiatrische problematiek, bv klachten die ontstaan uit of passen bij o.a. (een vermoeden van) autisme.
   
 • (jong)volwassenen 18 t/m 30 jaar
  Binnen hets 18+ team biedt Youz Enschede vanuit specialistische GGZ diagnostiek en behandeling aan jongvolwassenen tot 30 jaar en aan ouders van kinderen die bij hun IMH- of K&J-team in behandeling zijn, en bij wie een eigen vraag voor diagnostiek of behandeling bestaat.
   
 • i-psy (intercultureel) 18 t/m 60 jaar
  Dit team biedt interculturele zorg.
   

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.