Gezinsbegeleiding - Autisme Zwolle

Autisme Zwolle is een kleine zorgaanbieder, gespecialiseerd in ASS begeleiding. Naast levensloopbegeleiding bieden ze ook gezinsbegeleiding. De gezinsbegeleiding is gericht op het in balans krijgen van het draagvlak en de draagkracht binnen de thuissituatie en het gezinssysteem.

Iemand met een stoornis in het autistisch spectrum, kan soms de dynamiek binnen het gezinssysteem bepalen. Er is dan sprake van gedrags- en/of emotionele problemen die de draagkracht van het gezin overstijgen of dreigen te overstijgen. Het gezin functioneert niet goed en heeft naast een steuntje in de rug, concrete handvatten nodig om weer zelfstandig, op een goede manier met elkaar verder te gaan.

Binnen gezinsbegeleiding wordt zoveel mogelijk op maat gewerkt, passend bij de hulpvraag van het gezin. De totale begeleiding is afhankelijk van de ernst van de problematiek, de (persoonlijke) ontwikkelingen en het effect van de begeleiding.
Gezinsbegeleiding richt zich op het hele gezin en probeert alle gezinsleden bij het proces te betrekken. Het doel van begeleiding is het gezin zodanig te ondersteunen, dat thuis wonen voor de cliĆ«nt(en) mogelijk is en blijft. Samen met de begeleider wordt gezocht naar oplossingen die het gezin helpt de situatie thuis aanvaardbaar en draaglijk te maken. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.