Intensieve behandeling: KIB-ASS groep - Pluryn

Jan Pieter Heije is een orthopedagogisch behandelcentrum van Pluryn voor kinderen en jongeren (6-23 jaar) met een licht verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen. Veelal hebben de kinderen en jongeren een oppositionele gedragsstoornis of aan autisme verwante stoornissen. 

Dit behandelcentrum beschikt over drie zogenaamde KIB-ASS groepen (klinische intensieve behandeling autisme spectrum stoornis). De groep biedt intensieve behandeling aan normaal begaafde jongeren van 10 tot 16 jaar met ASS en ernstige gedragsproblemen. 
Per groep is er plek voor zes jongens of meisjes. 

De jongeren die bij KIB-ASS behandeling krijgen, hebben vaak een lange historie van hulpverlening, die onvoldoende effectief is gebleken. De autismeproblematiek is ernstiger van aard en er is vaker sprake van co-morbiditeit. De motivatie voor behandeling is doorgaans laag. Dat komt voor een deel door de stoornis, maar ook door ontmoedigende eerdere ervaringen.  

Maatwerk
De behandeling is maatwerk. Uitgangspunt is de emotionele belastbaarheid van de individuele jongere. De jongeren hebben daarnaast over het algemeen weinig vertrouwen in zichzelf en anderen opgebouwd. Bij KIB-ASS krijgen zij de mogelijkheid om vanuit volledige acceptatie te werken aan hun emoties, cognities, motivatie en leren ze hun gedrag beter te reguleren. Zo krijgen zij stap voor stap meer greep op hun eigen leven. Uiteindelijke doel is deelname aan de samenleving, ieder naar zijn of haar eigen mogelijkheden. 

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.