Ondersteuning bij hulpvragen over zorg en welzijn - Sociaal loket Molenlanden

Inwoners van Molenlanden die ondersteuningsvragen hebben kunnen terecht bij het sociaal loket. Bij sommige vragen kan een medewerker u meteen antwoord geven. Soms is het nodig om een aantal zaken nader te bespreken. In dat geval wordt er door een medewerker van het sociaal team een afspraak met u gemaakt om uw vraag – en oplossingen - goed in beeld te krijgen. 

De sociaal werkers werken binnen drie sociale teams voor alle inwoners van de gemeente Molenlanden. Ze bieden ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. Ze richten zich op hulpvragen op alle leefgebieden. Hierbij werken ze zowel individueel als in groepen. De meeste groepen zijn ook toegankelijk voor inwoners van andere gemeentes.

Groepen  voor partners, ouders en kinderen
Het hele jaar door organiseren ze bijeenkomsten en cursussen, zoals:

  • Mantelouders. Dit zijn bijeenkomsten voor ouders van een kind met (onder andere) autisme. Sociaal werkers geven informatie en ouders kunnen hun kennis delen en ervaringen uitwisselen.
  • Partnercursus autisme. Na afloop geven cursisten aan dat het helpt om hun verwachtingen richting hun partner bij te stellen. Dat zorgt voor minder spanning en meer rust in huis.
  • Piep zei de muis en Billy Boem. Speciale groepen voor kinderen die bijvoorbeeld een broer of zus of ouder met autisme hebben.

In het sociaal team werken deskundigen met verschillende achtergronden. Samen met u bekijken zij wat er aan de hand is, hoe u uw situatie kunt verbeteren en wie u daarbij kunnen ondersteunen. Er wordt één plan gemaakt waarin al uw vragen aan de orde komen. U houdt zelf zoveel mogelijk de touwtjes in handen. Het sociaal team ondersteunt u bij het oplossen van uw problemen. U krijgt één medewerker als vast aanspreekpunt. Eén die past bij uw ondersteuningsvraag.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.