Boek - Dit is autisme. Uitleg in beeld - Colette de Bruin

 "Dit is autisme Uitleg in beeld' is een praktische aanvulling op het boek "Dit is autisme – Van hersenwerking tot gedrag'. Het boek is speciaal ontwikkeld voor mensen die de kennis uit het uitgebreide, wetenschappelijk onderbouwde boek kort en duidelijk willen uitleggen aan anderen – met of zonder autisme. 

Iemand met autisme reageert soms anders dan verwacht. Wat de oorzaak daarvan is, kun je uitleggen aan de hand van de illustraties in dit boek. De onderschriften geven in het kort weer wat er op de illustratie te zien is. Neem de ander mee in een reis door het brein en geef uitleg over de acht storingen. Stap voor stap wordt duidelijk hoe deze storingen de informatieverwerking belemmeren en wat de gevolgen daarvan zijn.

De auteur, Colette de Bruin, is moeder van vijf autistische pleegkinderen en opgevoed door een vader met het Syndroom van Asperger. Ze is orthopedagogisch gedragsdeskundige en werkt als ambulant begeleider in gezinnen met kinderen met autisme en een verstandelijke of meervoudige beperking. Daarnaast traint ze opvoeders over wat autisme is en hoe je er mee om gaat. Dit doet ze vanuit haar organisatie 'Geef me de 5.'

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.