Boek - Dit is autisme. Van hersenwerking tot gedrag - Colette de Bruin

Dit is autisme. Van hersenwerking tot gedrag 
Met wetenschappelijke onderbouwing van dr. Fabiënne Naber

Gedrag van iemand met autisme is lang niet altijd te begrijpen. In dit boek wordt heel toegankelijk uitgelegd wat de oorzaak van dit gedrag is. Direct daaraan gekoppeld is beschreven hoe je ermee kunt omgaan. De kleurrijke afbeeldingen verhelderen de reis van informatie door het brein en de acht storingen die bij autisme de informatieverwerking belemmeren. 

Met dit boek heb je niet alleen inzicht in de oorzaak, maar ook een totaalaanpak in handen. De kracht van dit boek is de wisselwerking tussen twee autisme-experts. De praktische kennis van Geef me de 5 grondlegger Colette de Bruin en de wetenschappelijke kennis van neurobiologisch gedragswetenschapper dr. Fabiënne Naber. 

 Geef me de 5-reeks
'Dit is autisme' is het derde boek in de Geef me de 5-reeks. In het eerste boek, Geef me de 5, staat wat praktisch werkt bij de omgang met mensen met autisme. Auti-communicatie is het tweede boek in de reeks. Daarin staat hoe je effectief communiceert met iemand met autisme. Dit heb je nodig om de Geef me de 5-methodiek geslaagd toe te passen. 

Over de auteur
De schrijfster Colette de Bruin is orthopedagogisch gedragsdeskundige en heeft jarenlang ervaring in het werken met mensen met ASS en hun omgeving: in gezinnen, het onderwijs, de psychiatrie en de verstandelijk gehandicaptenzorg. 
Vanuit haar eigen bedrijven Geef me de 5 & Autimaat worden o.a. cursussen in Auti-communicatie en de methodiek Geef me de 5 voor professionals en ouders gegeven. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.