Gespreksgroep voor jongeren met autisme en genderdysforie - SARR Autisme Rotterdam

Sarr Autisme Rotterdam is een hoogspecialistisch autismeteam, onderdeel van Youz (jeugd) en Antes (volwassenen) binnen de Parnassia Groep, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) 

Gespreksgroep 
Deze gespreksgroep is speciaal voor jongeren tussen de 12-20 met autisme en genderdysforie die andere jongeren met dezelfde problematiek en vragen willen ontmoeten

In deze groep wordt onder begeleiding van twee therapeuten gesproken over verschillende onderwerpen zoals genderexpressie, coming-out, seksualiteit en relaties, genderdysforie op school, genderdysforie en autisme. De groepsbijeenkomsten vinden eens per maand plaats. Het is een gesloten groep en er zijn 9 bijeenkomsten in totaal.

Gekoppeld aan de bijeenkomsten voor jongeren vinden twee ouderbijeenkomsten plaats. Hierin krijgen ouders psycho educatie over gendervariatie en daarmee verbonden onderwerpen. 
Ook de combinatie van autisme en genderdysforie komt aan de orde. Daarnaast is er uitgebreid de mogelijkheid voor ouders om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Zij horen ook terug welke thema’s er met de jongeren zijn besproken, zodat zij weten wat er aan de orde is geweest en hier eventueel thuis over door kunnen praten.
Verder wordt er besproken welke rol ouders kunnen hebben in het zoekproces van de jongeren en hoe zij hierover in gesprek kunnen komen of praktisch kunnen helpen.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.