Gezinsbegeleiding en opvoedondersteuning - Eddee Zorgverlening

Eddee Zorgverlening is een christelijke zorgorganisatie en biedt in de regio Zuid Holland behandeling, begeleiding en jeugdhulp. De zorg wordt ingezet bij  (vermoeden van) psychische moeilijkheden zoals autisme (ASS) en AD(H)D.  Ook biedt Eddee hulp bij opvoeden, opgroeien en gedragsproblemen. De zorg vindt zoveel mogelijk plaats in de eigen woonsituatie. En wanneer nodig, dus ook ’s morgens en ’s avonds. Voor jeugdigen en kinderen is er ook groepsbegeleiding.

Gezinsbegeleiding en ouderbegeleiding (opvoedondersteuning)

Ervaart u wel eens uitdagingen in uw gezin, omdat u of uw partner of uw kind een diagnose heeft? Eddee Zorgverlening geeft gezinsbegeleiding en opvoedondersteuning (bij u thuis). Er wordt zoveel mogelijk aangesloten bij wat u al heeft geleerd over (omgaan met) de diagnose.

Als volwassene met een diagnose bent u prima in staat om een relatie en gezin te hebben. Tegelijk kan het ook een uitdaging zijn. Het vergt extra afstemming en inspanningen van iedereen. Uw eigen coach stemt met u en uw partner af op welke manier jullie dit doen en willen gaan doen. Er zijn veel manieren waarop je verbetering kunt maken. Zolang het met de diagnose te maken heeft, kan er coaching geboden worden.

Als ouder van een kind met een diagnose wordt u vaak geconfronteerd met extra vragen. Hoe doet u datgene dat werkt voor uw kind? Op grond van de diagnose van uw zoon of dochter (bijvoorbeeld een vorm van autisme (ASS) of AD(H)D) kan een ouderbegeleider u helpen met het vinden en toepassen van de route die op dat moment bij uw kind past. U leert opgedane kennis toe te passen in uw gezin en in de begeleiding van uw kind. Er is niet één route, elke dag vraagt een nieuwe keuze. En elke nieuwe levensfase heeft zijn eigen uitdagingen en vraagt nieuwe vaardigheden van het kind. 

Benodigde beschikking: 

  • volwassene met een diagnose: WMO-beschikking voor individuele begeleiding
  • kind met een diagnose: Jeugdwet-beschikking voor individuele begeleiding. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.