Gemiva ondersteunt kinderen en volwassenen met uiteenlopende zorgvragen. Gemiva werkt in en vanuit ruim 200 locaties in Zuid-Holland: woonlocaties, activiteitencentra, kinderdagcentra en logeerhuizen.
Kinderdagcentrum De Regenboog
Kinderdagcentrum De Regenboog is gespecialiseerd in de opvang en begeleiding van kinderen van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of een meervoudige beperking.
Het kinderdagcentrum heeft drie groepen van gemiddeld acht kinderen. In alle groepen zijn kinderen van alle leeftijden en ontwikkelingsmogelijkheden. Kinderen kunnen elkaar hierdoor stimuleren en aanvullen, op elkaar reageren en samen plezier beleven.
In het kinderdagcentrum werken gespecialiseerde (persoonlijk) begeleiders met een kindgerichte opleiding. Daarnaast hebben meerdere begeleiders gedraginhoudelijke expertise, zoals bijvoorbeeld omgaan met autisme en affectief bewust begeleiden.
Kinderen kunnen zowel fulltime als in deeltijd terecht in De Regenboog, waardoor combinaties met een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf mogelijk zijn. Als het haalbaar is, stromen kinderen vanuit De Regenboog door naar het regulier of speciaal onderwijs, waarmee een nauwe samenwerking is (passend onderwijs).
Kinderen voor wie onderwijs uiteindelijk te hoog is gegrepen kunnen in het kinderdagcentrum blijven tot hun 18e jaar en dan naadloos overstappen naar de dagbestedingsmogelijkheden van Gemiva op Goeree-Overflakkee.
Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de afdeling Ambulante Dienstverlening van Gemiva. Medewerkers van deze afdeling ondersteunen ouders thuis in praktische of opvoedkundige zin en de kinderen met een beperking die naar school of peuterspeelzaal gaan. Ter ontlasting van het gezin kan het kind deelnemen aan logeren in het logeerhuis (De Bijenkorf) van Gemiva in 's-Gravendeel.
Kinderdagcentrum De regenboog - Gemiva
Help ons deze website te verbeteren
Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.